Usein kysytyt kysymykset

 

Milloin tatuointiaikoja saa? Pääsenkö jo ensi vkolla ottamaan kuvaa? Miten pitkälle ensimmäiset ajat menevät?

Pääsääntöisesti jono tatuointiaikoihin on vähintään 2 kk. Tässä on jonkinverran vaihtelua, mutta useamman viikon odotteluun on hyvä varautua, myös pienemmissä tatuoinneissa.

Lähetätkö luonnoksen tatuoinnista etukäteen?

En lähetä tatuointiluonnoksia etukäteen. Tatuointiaikoihin on laskettu reilusti aikaa, jolloin mahdollisesti tarvittavat muutokset luonnoksiin ehtii hyvin tehdä tatuointipäivänä saapuessasi paikanpäälle. Tämä on osoittautunut kaikkein parhaimmaksi ja molemmille osapuolille helpoimmaksi ja parhaaksi käytännöksi, koska kasvotusten jutellen on helpoin käydä luonnosta läpi. Myös tekijänoikeudelliset syyt osaltaan vaikuttavat siihen, etten lähetä kuvia sähköisesti eteenpäin.

Teetkö lävistyksiä?

En tee lävistyksiä, myöskään lävistyskoruja ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole liikkeellä myynnissä.

Teetkö tatuointeja alaikäiselle?

Tatuointien ikäraja on 18 vuotta. En tee tatuointeja tätä nuoremmille edes vanhemman luvalla, tai läsnäollessa.

Voinko saada allergisen reaktion tatuoinnista?

Allergiset reaktiot ovat erittäin harvinaisia, mutta mahdollisia. Useimmiten allerginen reaktio aiheutuu värillisestä tatuoinnista, reaktiot mustaharmaana toteutettuun tatuointiin ovat todella harvinaisia. Reaktion oireet vaihtelevat allergian voimakkuudesta riippuen. Tatuoidulla alueella, tai osassa tatuointia esim tietyn värin kohdalla, voi ilmetä esim. runsasta punoitusta, turvotusta ja näppylöitä. Joissain tapauksissa tatuointi ei lähde paranemaan normaalisti, vaan iho hylkii tatuointimustetta ja pyrkii poistamaan sitä ihosta. Joskus kutinaa voi alkaa esiintyä tatuoinnin jo parannuttua. Allergian mahdollisuutta ei pysty varmuudella poissulkemaan ennen tatuoinnin ottamista. Mikäli sinulla on useita allergioita, tai olet saanut aikaisemmin voimakkaita iho-oireita, on mahdollista, että jotkin tatuointimusteet voivat aiheuttaa allergisen reaktion. Voimakkaimmin allergisoiva väri on punainen.

Joskus tatuoinnin jälkihoidossa käytettävät voiteet (myös Bepanthen) voi aiheuttaa tatuoinnin ympärille pieniä näppylöitä. Tämä johtuu runsaasta rasvaamisesta, joka tukkii ihohuokosia ja saa ihon “kukkimaan”. Tämä ei ole vaarallista, mikäli tatuointi muuten näyttää paranevan hyvin.

Mikäli epäilet saaneesi allergisen reaktion, ota yhteyttä tatuoijaasi.

Kuinka voin varata ajan?

Ensisijainen ja ehdottomasti paras tapa varata tatuointiaika on tulla piipahtamaan liikkeellä paikanpäällä. Tällöin saat ajan samantien kalenteriin, eikä sinun tarvitse odotella vastausta viesteihin. Minut tavoittaa liikkeeltä todennäköisimmin arkipäivisin klo 10-16 välillä. Työskentelen myös muina kellonaikoina, mutta päivittäinen työaikani vaihtelee todella paljon, koska olen paikalla ajanvarausten mukaan. Joten jos tulet kauempaa tai haluat muuten etukäteen varmistaa, ettet joudu kolkuttelemaan suljetun oven takana, voit tekstiviestitse varmistaa aikatauluani lähipäivien osalta. Puh. 0400926088

Olen lähettänyt monta viestiä, mutta et ole vastannut, miksi?

Minulle tulee todella paljon yhteydeottoja sähköisessä muodossa, mm. sähköpostin, facebookin ja whatsapin kautta. En valitettavasti millään ehdi vastata kaikkiin viesteihin järkevän ajan puitteissa, ja tästä syystä usein viestejä jää roikkumaan ja ne hukkuvat uusien alle. En jätä vastaamatta viestiin sen vuoksi, etten olisi kiinnostunut tekemään juuri sinun tatuointiasi, vaan syy on se, ettei minun aikani yksinkertaisesti riitä vastaamaan kaikkiin minulle tulleisiin viesteihin. Tästä syystä toivon, että ensisijaisesti ajanvaraukset, hinta-arvio-pyynnöt ja muut tiedustelut tapahtuisivat paikanpäällä liikkeellä. Tämä helpottaa myös sinun osuuttasi asiakkaana, kun voimme saman käynnin yhteydessä käydä läpi kaikki toiveesi tatuoinnin suhteen, sekä katsoa tatuoinnin paikan ja summittaisen koon valmiiksi. Olen tosi kiltti, ei tarvitse ujostella tulla käymään! Hinta-arviokäynti/muu konsultaatio ei maksa mitään, eikä se velvoita sinua ajanvaraukseen.