Jälkihoito-ohje tatuoinnille

Poista kelmu n. 4h kuluttua. Pese tatuointi hellästi miedolla saippualla (esim. Sebamed) ja taputtele kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä. Rasvaa tatuointi Bepanthen-voiteella. Ensimmäisen yön ajaksi tatuoinnin voi halutessaan suojata rasvauksen jälkeen kelmulla. Muutoin kelmun käyttämistä tulee ehdottomasti välttää, jotta iho pääsee hengittämään ja parantuu nopeammin.

Jatkossa pese tatuointi useamman kerran päivässä ja muista rasvata aina pesun jälkeen, sekä aina, jos sen pinta tuntuu kuivuneelta tai voide on imeytynyt kokonaisuudessaan. Koske tatuointiisi ainoastaan puhtain käsin!

Ensimmäisten päivien ajan tatuoinnista voi irrota pesun yhteydessä kuivunutta väriä ja kudosnestettä, tämä on normaalia, ei siis tarvitse huolestua.

Tatuoinnin paranemisaika on n. 2 vkoa. Tänä aikana saunomista, uimista ja auringonottoa tulee välttää. Myös rajumpia urheilulajeja, joissa kuva altistuu iskuille tai hankaukselle sekä voimakkaalle hikoilulle, tulee välttää.

Parantuessaan iho alkaa hilseillä ja kutista, älä raavi äläkä nypi irtonaista ihoa vaan jatka rasvaamista. Kuvan läpsyttely kämmenellä voi auttaa kutinaan.
Myös paranemisajan jälkeen tatuointi on hyvä suojata auringolta, koska iho on ohuempaa tatuoidulla alueella usean kuukauden ajan. Käytä siis korkeasuojakertoimista aurinkovoidetta välttääksesi palaminen ja värien haalistuminen.

Tatuoinnin jälkihoidossa puhtaudesta huolehtiminen ja riittävä rasvaus ovat kaiken a ja o! Muistathan siis pestä kätesi aina ennen tuoreeseen tatuointiin koskemista.

Mikäli jokin asia mietityttää, ota viipymättä yhteys tatuoijaasi.